Locatie expositie: HWK-Galerie Kunstkijk – Molendkijk 8 – Oud-Beijerland

Aanvangsdatum: 6 januari 2018
Einddatum: 28 februari 2018

In hun Galerie Kunstkijk nodigen de Hoeksche Waardse Kunstenaars regelmatig gastexposanten uit. Tijdens de huidige expositie id dit Arie Dubbeldam. Titel bij afbeelding: Abstract Blauw 60-60 op doek.

EVEN VOORSTELLEN: ARIE DUBBELDAM

is geboren te Barendrecht. Hij volgde een technische opleiding en begon een eigen zaak in ijzerwaren en gereedschappen in Barendrecht. Als ontspanning tekende en schilderde hij als tegenhanger van zijn drukke werkzaamheden in zijn eigen bedrijf.

Arie heeft veel aan zelfstudie gedaan en is voornamelijk autodidact. Om zijn creatieve talenten verder te ontwikkelen volgde hij een cursus bij de Volksuniversiteit. Hij sloot zich aan bij de Rotterdamse Schilder- en Tekenclub en later bij de Chabotgroep. De eerste jaren van het tekenen en schilderen hield Arie zich vooral met aquarelleren bezig. Hierna werkte hij een periode met acrylverf en de laatste jaren heeft olieverf zijn voorkeur. Verder gebruikt hij een potlood, pen en pastelkrijt. De onderwerpen die hij schildert en tekent waren aanvankelijk landschappen, bloemen en het fijnschilderen van stillevens. Daaruit volgde later het abstracte werken. Dit boeit hem in het bijzonder. Het is steeds weer een uitdaging om tot een goede compositie en interessante kleurstelling te komen. Hij exposeert regelmatig in binnen en buitenland. Tijdens het eerste weekend van oktober doet Arie al vele jaren mee aan de Barendrechtse Kunstroute. De tekeningen en schilderijen zijn dan vrij te bezichtigen in zijn atelier aan de Ebweg. Het is ook altijd mogelijk om op afspraak zijn atelier te bezoeken. Hier maakt u kennis met de grote verscheidenheid aan technieken die Arie beheerst en hem een bijzondere schilder maken.

Comments are closed.