Vrijdagavond 26 mei sprak burgemeester Hermans-Vloedbeld lovende woorden tijdens haar speach voorafgaande aan de HWK Open Atelierdagen 2017. De dag erna, op de eerste Open Atelierdag 27 mei, trokken veel belangstellenden langs de mooi gelegen locaties in het oostelijk deel van de Hoeksche Waard.

De burgemeester van Oud-Beijerland opende de HWK Open Atelierdagen 2017 door de verbindende kracht met het publiek te benadrukken. Een kracht die de Hoeksche Waardse Kunstenaars tonen, door met hun kunstwerken een groot publiek te bereiken. Inderdaad is ons gezamenlijke platform van ca. 31 leden met galerie Kunstkijk in Oud-Beijerland steeds meer bekend en geliefd bij jong en oud kunst-en cultuurminnend publiek; particulieren, verenigingen, en bedrijven. Een goed startpunt was de galerie om vervolgens met het mooie weer de kunstlocaties te bezoeken. Aan de Zweedsewijk nr. 1 in Numansdorp, ofwel de Oude School Schuring kwamen ca. 100 bezoekers werk van 6 kunstenaars bekijken.
Er waren geanimeerde gesprekken over de kunstwerken: Bijvoorbeeld met beeldend kunstenaar Kees Plomp die zijn reisimpressies uit Nepal prachtig heeft weergegeven via zijn schilderdoeken. Daar raak je niet gauw over uitgepraat! Gelukkig is er nog een dag te gaan.

Comments are closed.