Er werd weer veel gefiets! Ditmaal door het westelijk deel van de Hoeksche Waard: de onderlinge afstanden waren zeker te behappen en de kunst en het landschap zeer de moeite waard. Beide dagen bezochten 1477 bezoekers de 12 kunstlocaties; gemiddeld 123 bezoekers per locatie.

Feestelijke Opening.
Donderdagavond 24 mei opende burgemeester Servaes Stoop van Korendijk onze Open Atelier Dagen in Galerie Kunstkijk middels een gloedvolle toespraak. We hadden ca. 70 bezoekers binnen en genoten na bij een hapje en drankje.

Tijdens de Open Atelier Dagen: ook leerlingen met vragenlijsten.
Er deden dit jaar 22 leden mee en 5 gastkunstenaars.
De leerlingen van het Wellantcollege kwamen ook met hen kennismaken en konden de kunstenaars met hun vragenlijsten interviewen. Op school presenteren zij het resultaat.

Locatie verslag.
Veel kunstenaars gingen op de kiek voor een sfeervol kunstenaarsportret.
Deze foto’s zijn terug te kijken in het Flickr Fotoalbum op deze website.
Bij Ton Erwich in zijn keramiek atelier in Nieuw Beijerland werden op beide dagen ca. 40 potjes gedraaid. Boerderij Bouwlust/Onder de Regenboog in Goidschalxoord hield gelijktijdig een fête de la nature. Daar kwamen veel gezinnen met kinderen op af.
Tuinpark Schilperoort in Goudswaard verkocht ook brocante, zelfgemaakte honing en mooie planten van eigen kweek.
Bij de boerderij in Goudswaard van Jenneke Terhorst mocht Otto de vleugel bespelen. Er werd luid meegezongen, dat hoorde je door het open raam. Dat alles heeft de feestvreugde verhoogd.

Tot slot: Nieuwe HWK vrienden
Er hebben zich ca. 10 nieuwe vrienden van de HWK aangemeld. Zij ontvangen voortaan onze nieuwsbrief.

Comments are closed.