Locatie expositie: Hotel Ara, Veerweg 10, Zwijndrecht

Aanvangsdatum: 20 oktober 2017
Einddatum: 22 oktober 2017

De Ara Art Fair 2017 in Zwijndrecht is een weekend lang het decor voor diverse soorten kunst. Van schilderijen, beelden, sculpturen en keramiek tot foto’s, tekeningen en glaswerk, maar ook sieraden, textiel en tassen. De ontmoeting tussen kunstenaars en een geïnteresseerd publiek staat centraal.
Hier komen kunstenaars en kunstliefhebbers met elkaar in contact, En kenmerkt een sfeer van verbinding en vriendelijkheid.

Vier zeer gewaardeerde HWKunstenaars tonen ook hier weer kunstwerken die vooruitstrevendheid, lef en originaliteit uitstralen: Ria Dijke, Jan van Noort, Jos Gielen en Lida Blokland . Meer weten over hen? Kijk even onder de tab “leden” op deze site.

Officiële opening en voorbezichtiging: vrijdagavond bij van 17.00 uur tot 21.00 uur
Openingstijden zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur.
Zie ook: http://www.valk-art.nl/evenementen/ara-art-fair-2017.

Ria Dijke over haar werk:
“Mijn werk is kleurrijk. Ik zoek de grenzen op naar de abstractie. Ik meng op het doek, werk nat in nat en probeer een goede kleurbalans in mijn werk te vinden door laag over laag te werken. De onderwerpen die ik schilder zijn divers. Technieken die ik gebruik zijn olieverf, acryl, aquarel en gemengde technieken. Experiment en durf in kleur en vorm staan voorop.

Het werk moet een bepaalde spanning hebben wat kleur, vorm en onderwerp betreft. Het onderwerp kan heel dagelijks zijn, maar het is de uitdaging om dit op een expressieve en interessante manier weer te geven.

Via fotomateriaal en of collages kom ik tot verrassende composities. De Compositie is dan ook een heel belangrijk onderdeel om het werk vorm te geven en het zodoende tot een boeiend werk te maken, zowel in de fotografie als in mijn schilderwerk.”

Over Jan van Noort:
“Een schilderij … Een avontuur” is het motto van Jan. Hij beschrijft de wijze waarop hij het schilderen beleeft.
In een zoektocht met lijnen en vlakken, laag over laag, dekkend en transparant, worden de overwegend geabstraheerde beelden gevormd.
Zijn onderwerpen zijn divers en nemen soms een onverwachte wending.
Met een bij voorkeur expressief kleurgebruik en een losse penseelvoering vertelt hij zijn verhaal met verf.

Over Jos Gielen:
Geboeid door de mens creëert hij bijzondere werken waarin dit thema duidelijk naar voren komt. Zijn uitgangspunt is dat de ene mens niet zonder de andere mens kan. “Samen sterk” is zodoende een terugkerend onderwerp in zijn werk.

Zijn werk kan omschreven worden als abstract en modern.
Zijn ontwerpen worden gekenmerkt door het uitbeelden van gestileerde mensengroepen die in een bijna architectonisch verband worden samengebracht.

Hij vervaardigt niet alleen kleurrijke schilderijen en bronzen beelden maar ook (tuin-)objecten en (relatie-)geschenken. Daarnaast is toegepaste kunst een gebied waarin Jos Gielen bekwaam is.

Over Lida Blokland:
Zij woont en werkt in Oud-Beijerland en schildert met acryl- en olieverf.

Het werk is realistisch, kleurrijk en kent meerdere thema’s. Zij is actief als beeldend kunstenaar, schilderdocente en leerkracht in het basisonderwijs.

De Academie voor Schone Kunsten te Arendonk heeft zij afgerond met de
specialisatie portret en model. ‘Schilderen en fotografie zijn mijn grote passie.Opleiding Mode & Kleding Rotterdam, Academie voor Schone Kunsten in België.

Comments are closed.