De opening van onze galerie was een SUCCES!! Het interieur ziet er zeer professioneel uit, heel ruim en overzichtelijk, met een goede sfeer en goedgemutste kunstenaars. Tegen twee uur werd het steeds drukker, natuurlijk familie, vrienden en kennissen van de deelnemers, maar ook de bezoekers bleven steeds binnenlopen, want het was kerstmarkt.

Om 14.00 uur hield Leonie haar toespraak vanaf de roltrap, waarin ze Frank de Weerd, de eigenaar, bedankte voor de mogelijkheid om zijn pand te mogen gebruiken.

Alle clubleden die zich hebben ingezet voor dit eindresultaat, heeft zij bedankt. Met name Cor Blok, partner van ons lid Marianne Blok, die naast een “ooglampje” een grote pluim kreeg in de vorm van een pauwenveer, voor de uitgebreide herstelwerk­zaamheden in de elektriciteit. Hij heeft “gouden handen” en was hiermee zéér waardevol!!

Ook Wessel Stroober, zoon van Otto en Leonie, werd heel hartelijk bedankt voor de panelen met haken en alle toebehoren, sokkels en 14 bistrostoeltjes, die hij ons heeft geschonken!!! Hij was aanwezig en ontving ook een mooi “oog” en een “grote veer”!

Hoe kan het allemaal zo samenlopen????

Ook ik werd verrast met een prachtig boeket bloemen en een pauwenveer. Omdat ik dit zeker niet had verwacht hebben Leonie en ik het grote boeket gedeeld, want haar aandeel was aanvullend en even groot (we vullen elkaar prima aan!!).

Daarna hield wethouder Harry van Waveren (o.a. Kunst & Cultuur) een goede toespraak. Hij prees de samenwerking van onze club, waarin hij een duidelijk bewijs zag dat je met vereende krachten iets moois kunt realiseren. Ook dat het straatbeeld door onze aanwezigheid kleurrijker en levendiger is geworden.
Verder meldde hij dat de gemeente weer een subsidiepotje heeft voor Kunst & Cultuur en dat we dat zeker in gedachten moeten houden.

Samen met de eigenaar, Frank de Weerd, heeft hij de galerie officieel geopend door middel van de onthulling van de tekst op het sandwichbord (van Theo) “Galerie Kunstkijk is Open” (door Otto zeer zorgvuldig getekend).

De heer De Weerd deelde later mee dat hij natuurlijk dubbele gevoelens heeft. Hij vindt de galerie erg mooi om te zien, maar hij hoopt het pand natuurlijk spoedig te kunnen verhuren of verkopen.
Onze belangen zijn tegengesteld!

Hierna werd er een dronk uitgebracht op het succes van de galerie en werden er heerlijke hartige hapjes (van lunchcafé ZonderMeer) aangeboden. Buren van Leonie en Otto, fam. Kruidenier, waren bereid om ons te helpen met het inschenken van de drankjes en serveren van de hapjes. Er ontstond een zeer geanimeerde sfeer.

Otto, een voortreffelijk pianist, speelde ondertussen liedjes en stukjes op de piano (te leen van Muziekschool Hoeksche Waard). Het sprankelende spel zorgde voor een vrolijke en prettige sfeer.

KORTOM, HET WAS COMPLEET!!!

Bij het afscheid van de heer Van Waveren werd nadrukkelijk gepleit voor een vaste galerie voor HWK, b.v. in het Oude Raadhuis, in ieder geval in het centrum. Kunst moet meer aandacht en een goede locatie krijgen in Oud-Beijerland! Misschien wat subsidie voor de huur???

Hij beloofde zeer serieus dit te onderzoeken en op de agenda te zetten.

Foto door Cor Blok, www.bloxvisuals.nl

Comments are closed.