In het weekend van 7 en 8 oktober 2017 bruist het in de HWK galerie Kunstkijk aan de Molendijk 8 in Oud-Beijerland! Francien Koppelaar laat zich inspireren door de geëxposeerde kunst en gebruikt deze af en toe als basis voor haar Ikebana bloemschik-creaties (Ikeru: weer tot leven wekken, Bana: bloem).

Ikebana is een levende kunstvorm niet alleen in Japan, maar ook hier. Beoefenaars van deze Japanse bloemschikkunst ontwikkelen een oog voor compositie, harmonie en ruimte. Een wereld vol schoonheid en verfijning, een wereld die cultuur en natuur verbindt, speels, kunstig, betoverend.

Op zaterdagochtend 7 oktober zal Francien Koppelaar in de galerie de HWK-expositieruimte inrichten met deze Ikebana bloemsierkunst. En omdat zondagmiddag 8 oktober de HWK galerie Kunstkijk ook gastlocatie is voor het huiskamerconcert Bij Beijers Binnen, kunnen degenen die hiervoor kaarten hebben, naast de swingende muziek en de getoonde kunstwerken van de HWKunstenaars ook alvast de Ikebana bloemsierkunst bewonderen. Daarna is de Ikebana, naast de lopende expositie ‘Grensoverschrijdend’ in de galerie te zien tijdens vaste openingstijden: op woensdag- en vrijdagmiddag van 13.30-17.00 uur en zaterdag van 10.00-17.00 uur.

Over Francien Koppelaar: zij werd jaren geleden geraakt door Ikebana, volgde vele cursussen en ontwikkelde daardoor een aangename verslaving. Zij beleeft er zelf veel plezier aan en geeft dat ook graag door aan haar Ikebana-cursisten (email: fmarianis@hotmail.com).

Comments are closed.