Naast mijn werk als docente beeldende vorming en design en lifestyle, heb ik me altijd bezig gehouden met kunst. Ik heb diverse cursussen edelsmeden gevolgd en in mijn atelier aan huis maak ik nu moderne draagbare zilveren sieraden. Bij het maken van mijn sieraden ga ik uit van elementaire vormen: cirkel, vierkant en driehoek zijn vormen die met regelmaat terugkeren in mijn werk. Ook vind ik het belangrijk dat je het sieraad kan aanpassen aan de kleur van je kleding doormiddel van verwisselbare elementen. Ik maak gebruik van diverse natuurlijke materialen zoals koraal en edelstenen, maar ook andere mindere conventionele materialen, zoals en lijm en kunsthars. Mijn sieraden zijn uniek en met de hand gemaakt. Ik werk meestal met een thema; WET, Collal, Loppersum, Ovalen, Lach ,Filligran ,Ice,  en Circle of life.

Onder de naam ZUS&ZUS exposeer ik samen met mijn zus Alie internationaal in diverse galerieën. In overleg kan er een heel persoonlijk sieraad gemaakt worden. Ook geven we diverse workshops in ons atelier. Altijd in een kleine setting van maximaal 4 personen.

Exposities

Vanaf 2005 tot heden in diverse galerieën in binnen en buitenland

Permanent in Galerie Huis ter Heide (Dr)

Samen met zus Alie en 12 collectief leden runnen we Galerie Huis ter Heide in Drenthe. Ook geven we 24 gastkunstenaars het hele jaar door gelegenheid om te komen exposeren. Meer informatie op www.galeriehuisterheide.nl

 

Naam: Hennie Hut
Adres: Asterstraat 16
Woonplaats: Klaaswaal
Telefoon: 0186 573097
Email: henniehut@freeler.nl
Website: www.henniehut.nl

Kunstuitleen            nee
Termijnbetaling     nee