Geboren 1949 te Oud-Beijerland.

Opleiding: na middelbare school, academie voor beeldende kunsten Rotterdam, vrije academie den Haag en onderwijs bevoegdheid.

“Naast mijn loopbaan in het onderwijs ben ik altijd actief gebleven als schilder en aquarellist. Mijn werkwijze heeft als kenmerk dat een bepaald onderwerp wat mij boeit wordt “onderzocht” in een kortere of langere reeks kleine schetsen in potlood of aquarel en later wordt uitgewerkt in grotere schilderijen meestal in acrylverf.

In de loop van de jaren heeft dat geleid tot series over de traditionele zeilvaart, havens en schepen, bruggen, naakten en kleinere series met de titel: “Gebarentaal”, “Wij tweetjes “ en  ‘Grand café”. Verder schilderijen en aquarellen geinspireerd op vakantiereizen.

Wanneer een bepaald thema voldoende is uitgewerkt volgt een periode waarin ik op zoek ga naar een nieuw onderwerp wat mij boeit. Dat kan soms wat tijd vragen maar uiteindelijk komt er altijd weer wat op mijn weg wat de aanleiding wordt voor  nieuwe werkstukken.

Ongeacht het onderwerp is een kenmerk van mijn werkstukken het gebruik van heldere kleuren, grote lijnen en vlakken. De verf wordt aangebracht met brede kwasten, dikke penselen, paletmes en soms zelfs verfrollers. De verf wordt niet alleen in penseelstreken neergezet maar vaak wordt  er ook gespat en gedruppeld en mag de verf in een straaltje over het doek lopen. Nee!! er is dan niets misgegaan dat is zo bedoeld!!Ook plak ik soms uit krantenpapier  gescheurde of geknipte vormen op het doek .

Van tijd tot tijd maak ik ook een uitstapje buiten het platte vlak. Dan worden  doosjes  of andere voorwerpen beelddragers en combineer ik schilder- en collagetechniek waarbij naast krantenfoto’s vaak gebruik gemaakt wordt van verknipt of verscheurd eigen werk.

 

Naam: Kees Plomp
Adres: Burg. De Zeeuwstraat 159
Woonplaats: 3282 AH Numansdorp
Telefoon: 06 2608 2261
Email: kees.plomp@upcmail.nl
Website: www.keesplomp.exto.nl